Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

ΒΑΡΕΛΙ ΓΙΑ ΦΡΑΟΥΛΕΣ

Η κατασκευη αυτη , μας δινει πολυ μεγαλη αποδοση , σε πολυ μικρο χωρο.
Συγκεκριμενα χωρανε 50 ριζες περιπου σε ενα τετραγωνικο μετρο.
παιρνουμε δυο βαρελια που αφαιρουμε καπακια και πατο και τα κολλαμε το ενα πανω στο αλλο . μετα κανουμε ανοιγματα και τοποθετουμε με την ηλεκτροκολληση- χουφτες-οπου μεσα θα τοποθετηθουνε τα φυτα.
Οι χουφτες μπαινουνε γιατι αν υπαρχουνε μονο τρυπες το χωμα θα φυγει ποτιζοντας τα.
στο κατω μερος εχω κολλησει μια λαμαρινα περιμετρικα , την οποια θα την εχω γεματη νερο , και ετσι θα αποφυγουμε μυρμηγκια και γυμνοσαλιαγκες.
Θα χρειαστουμε επισης πλαστικη σωληνα , λιγο μεγαλυτερη στο μηκος απο το υψος των δυο βαρελιων. Στο κατω μερος της σωληνας βαζουμε καπακι με σιλικονη για να το στεγανοποιησουμε , και το επανω χρειαζεται για να μη μπαινουνε χωματα .Τον σωληνα τον τρυπαμε με τρυπανακι 4 ή 5 mm ε καποια σημεια , για να μπορει το νερο να μοιραζεται παντου. Θα ποτιζουμε δηλαδη τα φυτα μεσα απο τον σωληνα , γιατι αλλιως το νερο δυσκολα θα φτασει στα χαμηλα .
Για την ομορφια της κατασκευης αυτης , εσκαψα και περασα υπογεια το λαστιχο ποτισματος , και το εφερα μεσα στην κατασκευη . το εφερα ψηλα , και θα το δωσω μεσα στη σωληνα απο το καπακι το επανω , στο οποιο θα φτιαξω μια τρυπα ισα για το λαστιχο.
Καλα ειναι στην ακρη του λαστιχου εκει που μπαινει στο καπακι να βαλουμε μια σωληνα σπυραλ(σαν αυτες που περναμε τα ηλεκτρικα καλωδια)για να μη διπλωσει το λαστιχο στο γυρισμα και δεν ερχεται το νερο.
Η κατασκευη ειναι ευκολη , και χρειαζεται καμια 4 μερες δουλεια με τα βαψιματα.
εκει που θελει λιγο υπολογισμο , ειναι στη λαμαρινα που θα βαλουμε περιμετρικα , γιατι πρεπει να κοπει με κλιση , αλλιως δε θα ερθει στη θεση της με τιποτε.
λοιπον αν το βαρελι ειναι 57cm διαμετρος , διπλασιαζουμε και εχουμε114 διαμετρο.
Στο 114 προσθετουμε τα εκατοστα που θελουμε για την λαμαρινα μας. 15 εκατοστα ειναι καλα , οποτε εχουμε 114+15=129. ο κυκλικος τομεας λοιπον που θα χρειαστουμε , ειναι εσωτερικο κυκλου 114 , και εξωτερικα 129.και επειδη δεν μπορουμε να εχουμε ενα κομματι λαμαρινα τοσο μεγαλο, θα φτιαξουμε μικρα κομματια με καμια 40-50 cm μηκος τα οποια θα ενωσουμε κολλωντας.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου